Taliban stuurt fimpje executie homoman naar nabestaanden

Begin augustus werd de 22-jarige Hamed Sabouri ontvoerd door de Taliban. Vijf dagen later kreeg zijn familie een video van de executie doorgestuurd. Hij werd vermoord vanwege zijn seksuele geaardheid.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Ook de vriend van de geëxecuteerde man, bekend onder de schuilnaam Bahar, kreeg de video toegestuurd. Die spreekt tegen Insider en PinkNews over een "brute moord". "Ik denk dat de Taliban een gevaarlijke boodschap wilde sturen naar zijn familie." 

Hij herinnert zich zijn vriend als een "lieve man" die de droom had om dokter te worden.

Ook voor Bahar is het leven inmiddels niet meer veilig. Om zichzelf te beschermen moest Hameds vriend alle foto's die hij van hem had verwijderen. "Het leven hier is hels voor elke LGBT+-Afghaan," zegt hij. Bahar is twee keer opgepakt en in de gevangenis opgesloten. Daar werd hij seksueel misbruikt. Beide keren wist hij te ontsnappen door bewakers om te kopen.

De ervaringen van Bahar wijken niet af van de situatie waarin veel LGBT+-Afghanen zich begeven. Volgens Human Rights Watch worden zij aangevallen, opgepakt en zijn ze slachtoffer van groepsverkrachtingen. De LGBT+-organisatie waarvoor Bahar actief is doet een hartenkreet naar de rest van de wereld: "als de wereld ons niet helpt, zullen we allemaal verdwijnen zoals Hamed."

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen