Steven Anderson: ‘Homo’s zijn pedofielen’

Toegang tot Nederland was vorige maand al geweigerd voor de Amerikaanse haatprediker Steven Anderson vanwege zijn controversiële uitspraken. COC Nederland deed destijds een oproep aan staatsecretaris Harbers (Justitie & Veiligheid) om Anderson Nederland niet het land binnen te laten komen. ‘Voor mensen die aanzetten tot haat tegen LHBT’ers en andere minderheden moet de poort gesloten blijven.’ aldus COC-woordvoerder Philip Tijsma.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De prediker is dit weekend op heterdaad betrapt tijdens het ‘Make America Straight Again’ (MASA) evenement door ‘Truth Wins Out’ een organisatie die religieus anti- homo extremisme bestrijdt. Hij vertelde dat hij ‘totaal niet gewelddadig’ is maar dat hij wel wenst dat iedere homo dood gaat.

De organisatie voegde zich samen met ongeveer 150 andere om te demonstreren tegen het ‘Make America Straight Again’ evenement dat werd georganiseerd door de NIFB. De prediker confronteerde de demonstranten met uitspraken als “Ik wens dat elke homo sterft” en “krijg aids en sterf.”

Tevens werd het evenement gestreamed op YouTube. In deze live stream is te horen dat Anderson onder andere zegt: “Dit moet duidelijk zijn voor elk rationeel persoon, hoe je het ook wendt of keert, homo’s zijn pedofielen.” YouTube heeft video’s hiervan nog steeds online staan hoewel ze in strijd zijn met het hate speech regelement van YouTube.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen