Spaanse oud-topkeeper Casillas onder vuur na homofobe coming out-grap, "ik was gehackt!"

Heel even leek het of het Spaanse voetbalicoon Iker Casillas uit de kast was gekomen. Nu het slechts een homofobe grap blijkt te zijn, wordt de sterkeeper bedolven onder een berg van kritiek. Zelf zegt hij gehackt te zijn.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

"Ik hoop dat jullie me respecteren: ik ben homo," tweette Casillas zondag. Wat de bedoeling van het bericht was blijft onduidelijk, maar na een uurtje werd de tweet weer verwijderd. 

Wat alleen nog meer olie op het vuur gooide was een reactie van een andere oud-profvoetballer. Carles Puyol deed leuk aan de grap mee en tweette naar Casillas: "het wordt tijd dat we ons verhaal vertellen". Daar voegde Puyol nog een hart- en kus-emoji aan toe.

Ook de tweet van Puyol verdween van het platform. Even later bood hij zijn excuses aan. Casillas kwam eveneens met een reactie: zijn account zou "gehackt" zijn. Ook betuigt hij steun aan de LGBT+-gemeenschap. In Spaanse media wordt getwijfeld aan zijn excuus, aangezien er momenteel juist veel roddels zijn over het liefdesleven van de oud-keeper. De tweet zou de draak steken met die roddels.

Gehackt of niet, de tweet kan op een berg van kritiek rekenen. Zo ook van de homoseksuele voetballer Josh Cavallo. "Casillas en Puyol die grappen maken over een coming out in het voetbal is teleurstellend. Dat is een moeilijk proces voor elke LGBT+-persoon. Het is meer dan respectloos om te zien dat mijn rolmodellen en zulke legendes er grappen over maken."

Ook de Nederlandse international Merel van Dongen reageerde, met een sneer naar de originele tweet: "Ik hoop dat jullie me respecteren: ik ben homofobie beu."

Nederlanders kunnen Casillas kennen van zijn belangrijke rol in de WK-finale van 2010, toen Spanje met 1-0 won van Oranje.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen