SONGFESTIVAL GAAT NIET DOOR

Het Eurovisiesongfestival, dat in mei in Rotterdam zou worden gehouden, gaat officieel niet door en het is nog niet bekend wanneer het wel plaats zal vinden. Dat heeft de organisatie van Europese publieke omroepen EBU vandaag bekendgemaakt. De reden achter het afgelasten van het festival is de onzekerheid rond het nieuwe coronavirus, dat Europa al weken in zijn greep heeft.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het afgelasten van het Songfestival is een rigoreuze stap die de organisatie heeft moeten zetten, maar behoorde tot een van de mogelijkheden. Sinds de verspreiding van het coronavirus COVID-19 in Europa was er onzekerheid over de haalbaarheid van het festival in Rotterdam. Een van de andere mogelijkheden was een zogeheten stream-in, waarbij er met videoverbinding naar de deelnemende landen geschakeld zou worden. De artiesten zouden dan elk in een nationale studio optreden. Een andere optie was geen publiek toelaten tot de liveshows.

Volgens de EBU, omroepen en gemeente Rotterdam is het meest logische scenario dat het Songfestival op een later moment alsnog wordt gehouden in Rotterdam. Hoewel Rotterdam bereid is om haar rol als gaststad in 2021 weer op te pakken, kunnen er vooralsnog geen garanties worden gegeven. 

Bekijk hieronder de volledige statement van de EBU.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen