School laat leerlingen homofobe brief schrijven

Een school in het Amerikaanse Kentucky heeft leerlingen de opdracht gegeven een brief te schrijven aan een "homoseksuele vriend". In die brief moeten leerlingen de seksuele geaardheid afkeuren en de vriend overtuigen om weer hetero te worden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De opdracht zorgt online voor veel commotie. Screenshots van de eisen voor de brief worden gedeeld op Twitter. Te lezen valt dat de leerlingen waarden uit de Bijbel moeten verwerken, om de vriend, die ze al sinds de peuterspeelzaal kennen, te overtuigen dat homoseksualiteit verkeerd is.

De brief moet duidelijk maken dat "Gods ontwerp voor hen goed is, dat homoseksualiteit hen geen voldoening zal geven, dat je van die persoon houdt, ook al keur je hun levensstijl niet goed.”

De school verdedigt de opdracht aan lokale media. "De Christian Academy of Louisville is een christelijke particuliere school voor gezinnen die een leeromgeving verlangen waar Christus centraal staat." Een woordvoerder zegt dat de school gelooft dat "God het huwelijksverbond heeft gecreëerd dat tussen één man en één vrouw is" en dat "elke andere vorm van seksuele uitingen tegen Gods ontwerp ingaan".

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen