Scenarioschrijver Sesamstraat: ‘Bert en Ernie zijn een stel’

outtv, gay, sesamstraat, bert en ernie, homo, koppel
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Mark Saltzman, die jaren voor Sesamstraat schreef, vertelt in een interview met Queerty dat hij de twee altijd als een stel heeft gezien. “Iedere keer dat ik over Bert en Ernie schreef, waren ze een koppel,” zegt Saltzman tegen Queerty. “Ik wist niet hoe ik anders over ze zou moeten schrijven, dan als een liefhebbend stel.”

De scenarioschrijver vertelt dat veel mensen om hem heen over hem en zijn partner Arnold – Arnie – Glassman spraken als Bert en Ernie. De twee poppen zijn dan ook gebaseerd op Saltzman en zijn vriend. “Ik was Ernie. En Arnie, met een baan als filmregisseur, zou een perfecte Bert zijn. Bert, met zijn paperclips en organisatie. De dingen die Arnie irriteerde, waren ook de dingen die Bert irriteerde. En ik was de grappenmaker,” aldus Saltzman. “Dus het was echt een Bert en Ernie relatie, die ik al had voordat ik bij Sesamstraat kwam werken.”

Het is voor het eerst dat er uitspraak wordt gedaan over de relatie van Bert en Ernie. De makers van Sesamstraat lieten voorheen altijd in het midden wat de twee nu echt waren.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen