Russische LHBT+ activiste op brute wijze vermoord

Yelena Grigoryeva, een prominente LHBT-activist, is dood aangetroffen met meerdere steekwonden en tekenen van wurging in de Russische stad St. Petersburg. Zo ontving de 41-jarige Grigoyeva al een tijd doodsbedreigingen volgens een goede vriend van haar.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Grigoryeva voerde regelmatig campagne voor mensenrechten in Rusland. Dinar Idrisov, mede-activist en goede vriend, schreef op Facebook dat zijn vriendin op brute wijze is vermoord vlakbij haar huis. "Ze was onlangs het slachtoffer geweest van geweld en doodsbedreigingen," schreef hij, eraan toevoegend dat ze verschillende klachten had ingediend bij de politie.

De politie heeft de meldingen van doodsbedreigingen niet bevestigd en het is niet duidelijk of de aanval verband hield met haar activisme. Een verdachte is vastgehouden in verband met haar moord.

Naast haar activisme voor LHBT+ rechten, demonstreerde Grigoryeva ook tegen de annexatie door Rusland van het Oekraïense Krim-schiereiland, de mishandeling van gevangenen en een aantal andere zaken met betrekking tot mensenrechten.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen