Rus werd “homo door Apple” en klaagt het techbedrijf aan

Een Russische man heeft Apple voor € 14.000 aangeklaagd omdat het techbedrijf hem homo zou hebben gemaakt. Hij heeft nu zelfs een relatie met een man.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

D. Razumilov werd nieuwsgierig naar homoseksualiteit toen hij afgelopen zomer 69 GayCoins (een cryptomunt, net zoals de Bitcoin) ontving op zijn iPhone. De anonieme schenker had er een berichtje bijgedaan: “je kan niet oordelen als je het niet geprobeerd hebt”.

Dat berichtje zette zijn hele leven op zijn kop. “Ik dacht, inderdaad, hoe kan ik over iets oordelen zonder het ooit geprobeerd te hebben?” Het hek was van de dam. In een klacht over het bedrijf, gepubliceerd door Govorit Moskva, schrijft de man dat hij inderdaad homoseksuele relaties ging uitproberen.

Nu zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn, schrijft de Rus in zijn klacht. En dat is allemaal de schuld van Apple. “Na twee maanden intiem te zijn geweest met mensen van mijn eigen geslacht, kan ik niet meer terug. Ik heb een serieuze relatie met een man en weet niet hoe ik dit aan mijn ouders moet uitleggen.”

Het Amerikaanse bedrijf heeft hem, naar eigen zeggen, manipulatief richting homoseksualiteit geduwd. Het zorgde voor “moreel lijden” en “beschadigde” zijn geestelijke gezondheid. De man wil nu één miljoen roebel – omgerekend € 14.000 – van Apple om de schade te compenseren. De rechtbank heeft zijn klacht ondertussen ontvangen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen