Regenboogstickers met hakenkruizen beklad in Maastricht

OUTtv, news, gay, nieuws, COC Limburg, COC, regenboogstickers, regenboogsticker, Roze In Blauw, Roze In Blauw Limburg, Anti Discriminatie Voorziening Limburg, hakenkruis, hakenkruizen
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
John Niessen, veiligheidscoördinator van COC Limburg, ontving in eerste instantie een melding over één bekladde sticker.  De veiligheidscoördinator is met een lid van het speciale LHBTI-politieteam Roze In Blauw Limburg op onderzoek uitgegaan. Uit hun inspectie bleek dat het om ongeveer 10 bekladde stickers ging. Afgelopen dagen kwamen er meerdere meldingen binnen over de hakenkruizen.
 
Personen uit de LHBTI-gemeenschap geven aan geschokt te zijn, omdat de stickers heel dreigend en vervelend overkomen. Voor velen verwijst het hakenkruis naar de Tweede Wereldoorlog en tijdens deze oorlog werden (onder andere) duizenden homoseksuelen afgevoerd naar werkkampen en vermoord.
 
In zijn functie als veiligheidscoördinator heeft Niessen aangifte van het voorval gedaan bij de politie Limburg. Daarnaast is er ook een melding gedaan bij Roze In Blauw Limburg en Anti Discriminatie Voorziening Limburg. Roze In Blauw Limburg heeft de stickers inmiddels verwijderd.
 
Bron: COC Limburg
Beeld: ingezonden, COC Limburg
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen