Recap van de Bingham Cup 2018!

outtv, news, gay, bingham cup
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Op dinsdag vond de persconferentie plaats waarbij wij onder andere een impressie hebben kunnen krijgen wat de Bingham Cup inhoud en waar het voor staat: 'De Bingham Cup is belangrijk, want hierdoor laat de gemeenschap zien dat we er zijn, dat we van rugby houden, en dat we gewoon veel plezier willen maken. Rugby draait om respect, kameraadschap, teamwork en het is erg open voor iedereen.' 

De Bingham Cup is ooit begonnen door Mark Bingham, wie helaas overleden is. Sindsdien neemt zijn moeder, Alice Hoagland, het over samen met zijn beste vriendin, Amanda Marks. 'Het verbaast me hoeveel teams er wel niet meedoen met dit toernooi', aldus Amanda. 'Ik wou dat Mark erbij was om dit te kunnen zien, en het feit dat het nu in Amsterdam is', voegde Alice eraan toe.

Woensdag werd de 'Rugby is my Pride' expositie gehouden waarbij er verschillende foto's werden tentoongesteld in de Reguliersdwarsstraat. Henri Verhoef is een speler bij de Amsterdam Lowlanders, maar heeft daarnaast ook nog eens foto's gemaakt voor deze expositie: 'Ik wilde vooral de verschillende soorten mensen laten zien die meedoen met de Bingham Cup'.

De teams hadden voor het eerst de mogelijkheid om te trainen op donderdag. In sportpark de Eendracht in Amsterdam konden ze zich voorbereiden op wat hun te wachten stond. Dit was ook de eerste mogelijkheid voor de teams om hun tegenstanders te ontmoeten. S'avonds werden de teams verwacht in hun beste outfit in de Reguliersdwarsstraat om vervolgens de Pride Walk te lopen richting Club Escape waar de openings ceremonie plaatsvond. Tijdens de ceremonie werden de teams een voor een voorgesteld en konden ze elkaar beter leren kennen met een drankje. 

Op vrijdag en zaterdag werden de eerste wedstrijden gespeeld in Amstelveen. Het feit dat het regende op vrijdag, hield de spelers en het publiek niet tegen om net zo enthousiast te zijn als tijdens de trainingen. Dit jaar was ook het eerste jaar dat er vrouwenteams meededen met de Bingham Cup. OUTtv vroeg Maja Hedengren en Matilda Brändstörm van de Stockholm Berzerkers wat ze hiervan vonden en of ze zich welkom voelden: 'Dit laat juist zien dat de Bingham Cup inclusiviteit heel belangrijk vind! Toen wij bij de openingsceremonie naar binnen liepen kregen we een groot applaus van de mannen, dus we voelen ons zeker welkom!'

De vrouwenfinale vond plaats om zaterdag tussen de All Blues uit Amstelveen en de World Barbarians. De dames uit Amstelveen wonnen en waren natuurlijk dolenthousiast! Wij spraken nog even met Iris Ijzerman, de coach van het team: 'We zijn dolgelukkig en het feit dat wij het eerste vrouwenteam zijn dat de Bingham Cup heeft gewonnen maakt me gewoon erg trots!'

Zondag was dan de laatste dag voor de Bingham Cup, waarbij de finales van de mannenteams werden gespeeld. De belangrijkste finale was tussen de Sydney Convicts en de Gotham Knights uit New York, waarbij de Sydney Convicts naar huis gingen met de cup! 'We dachten niet dat dit ons zou overkomen, we geloofden wel in onszelf, maar dat we zo ver zouden komen had niemand kunnen geloven', aldus Sam Elliot, de team captain van het team.

De eindceremonie vond plaats op zondagavond in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hier werden de prijzen uitgereikt aan de winnars van elke categorie. De avond werd natuurlijk afgesloten met de benodigde drankjes. Bekijk hieronder wie er in de prijzen vielen!
 
 
 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen