Ramen expositie over homogeweld Dordrecht dag na Pride bespuugd

outtv, gay, dordrecht, pride, ramen, bespuugd, vandalisme
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Sandro Kortekaas, verantwoordelijke voor de expositie, keek gek op toen hij afgelopen zondag zag dat het gebouw waarin de expositie wordt gehouden was bespuugd en de regenboogvlaggen die er hingen waren gestolen. “Het is een vreemde gewaarwording ’s ochtends vroeg om te zien dat alle regenboogvlaggen aan de buitenkant van de tijdelijke expositieruimte gestolen zijn,” zegt hij. “Bovendien blijken de ramen bespuugd te zijn. Ramen waar we anderhalve dag over hebben gedaan om ze na jaren van verval schoon te krijgen.” Ook zijn er affiches verscheurd. Kortekaas noemt het respectloos en zegt dat het “duidelijk is dat het om agressie naar homo’s gaat.”

Eerder vorige week kreeg de curator al een ban op Facebook, nadat hij een foto uit de expositie op het social media platform plaatste. Op de foto, die afkomstig is uit een videoproject, zijn twee mannen te zien die naakt, verstrengeld in elkaar liggen. De foto was al meerdere malen gebruikt ter promotie voor de expositie, maar toen Kortekaas hem op zijn eigen profiel plaatste werd hij voor 30 dagen gebannen, zonder uitleg. Tegen de ban in beroep gaan heeft geen zin, want Facebook accepteert zijn bezwaar niet.

Ondanks deze tegenslagen laat Kortekaas zich niet uit het veld slaan. “Ik zeg altijd, acceptatie is een werkwoord. Dat is iets waar je altijd aan zal moeten werken, hoe dan ook. Met dit incident blijkt maar weer hoe naast de juist vele positieve reacties, sommigen deze expositie niet begrijpen en zichtbaarheid daarmee noodzakelijk is.”

De expositie ‘Kwetsbaar Verlangen’ is een reactie op het recente homogeweld in Dordrecht.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen