Prins William bezoekt LHBTI-instelling voor dakloze jongeren

Prins William maakte vandaag (26 juni) een speciaal bezoek aan een liefdadigheidsinstelling voor jonge daklozen LHBT'ers. De hertog van Cambridge bezocht het nieuwe servicecentrum van Albert Kennedy Trust (Akt) in Hoxton om jonge mensen en medewerkers te ontmoeten en met hun te praten. Hij was er ook om het nieuwe gebouw officieel te openen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het was het eerste bezoek van een lid van de koninklijke familie aan een liefdadigheidsinstelling voor LHBTI-jongeren. De LHBTI-organisatie Akt biedt een safe house, persoonlijke en online mentorprogramma's en een reeks activiteiten voor de daklozen LHBT jongeren wie daar komen. Het team ondersteunt ook jongeren met werk zoeken en solliciteren. Ze zorgen ervoor dat de jongeren te eten krijgen, kleding en schoenen hebben en dat hun mentale welzijn stabiel is.

Chief Executive Tim Sigsworth zei dat van vandaag een enorm belangrijke stap voorwaarts is. '’Akt is vereerd om zijne Koninklijke Hoogheid The Duke Of Cambridge vandaag te mogen verwelkomen in ons nieuwe Londense servicecentrum. Dit is het eerste bezoek van een lid van de koninklijke familie aan een LHBTI-liefdadigheidsinstelling voor jongeren.'’  Hij voegde er aan toe: "De impact van dakloosheid is zeer schadelijk voor LHBTI-jongeren, met hoge percentages en incidenten van geestelijke gezondheidsproblemen, seksuele uitbuiting, drugsmisbruik, HIV en seksuele gezondheidsproblemen.’’

De Albert Kennedy Trust (Akt) werd in 1989 in Manchester opgericht en is dit jaar 30 jaar oud. De naam van het goede doel komt van een 16-jarige jongen uit Manchester die stierf nadat hij van het dak van een parkeergarage was gevallen, terwijl verschillende aanvallers hem achtervolgden.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen