Priester stal duizenden dollars aan kerkdonaties voor Grindr dates

Joseph McLoone stal zo’n $98,405 van de St. Joseph Catholic Church in Pennsylvania. Na zijn arrestatie bleek uit onderzoek dat McLoone het geld deels besteedde aan meerdere mannen die hij via Grindr had ontmoet. Het geld ging onder andere naar dure diners, reiskosten, een strandhuis en een Grindr XTRA-account.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tijdens het onderzoek werd gemeld dat McLoone een bankrekening had geopend met de naam ‘St Joseph Activity Account’ nadat hij daar in 2011 als predikant begon te werken. Deze rekening bevatte geld van kerkelijke donaties, evenals kosten voor begrafenissen en bruiloften.

Nadat het geld was opgespaard, nam McLoone naar verluidt $ 46.000 op in de buurt van zijn New Jersey strandhuis en hij gaf toe het geld te gebruiken voor ‘persoonlijke relaties’ met andere mannen. Hij maakte ook $1.200 over naar een gevangene in de staat New York en zei dat hij de man op Grindr had ontmoet, volgens LGBTQ Nation.

Rechercheurs ontdekten dat hij een totaal van $1.720 (via 17 verschillende betalingen) had overgemaakt naar meerdere mannen op Grindr. McLoone zou het geld hebben opgespaard door de kosten te verhogen die zijn kerk dekt zoals begrafenissen en bruiloften. Nu staat hij oog in oog met meerdere aanklachten, waaronder diefstal.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen