Portugal, Zweden en Canada zijn de meest LGBT-vriendelijke reisbestemmingen!

Dankzij verbeteringen in de wet voor trans- en interseksuele mensen en door initiatieven tegen haatmisdrijven is Portugal erin geslaagd om voor het eerst van de 27e rang naar de 1e rang te stijgen in de SPARTACUS Gay Travel Index. Het land deelt de 1e positie met Zweden en Canada.
 
Dit jaar zijn er een aantal landen omhooggestegen in de lijst: een van de grootste stijgingen vindt plaats bij India, dat dankzij de decriminalisering van homoseksualiteit en een verbeterd sociaal klimaat is gestegen van de 104e naar de 57e rang. Een grote verbetering! Met de introductie van het huwelijk voor allen, konden Oostenrijk en Malta ook een plaats verwerven in de top, samen met Nederland en België.
 
Helaas is de situatie voor LGBT-reizigers in Brazilië en de VS verslechterd wegens de rechtse, conservatieve regeringen. In Duitsland is het geweld tegen de LHBT-gemeenschap toegenomen en hebben het gebrek aan moderne wetgeving tegen transgenders en het ontbreken van een actieplan tegen anti-homo geweld ertoe geleid dat Duitsland van de derde naar de 23e rang is gezakt. Enkele van de meest gevaarlijke landen voor LGBT-reizigers in 2019 zijn Saoedi-Arabië, Iran, Somalië en de Russische republiek Tsjetsjenië, waar op homoseksualiteit nog altijd de doodstraf staat.

(Klik hier voor de volledige lijst)
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen