Politie VS onderzoekt mishandeling homo’s door kerk om homoseksualiteit “weg te bidden”

“Ze hielden me vast, terwijl ik aan het huilen was. Ze bleven maar bidden”, vertelde het slachtoffer aan de lokale pers in Oklahoma. De 23 jaar oude Sean Cormie wilde zijn ouders trots maken door naar de kerk te gaan. Het eindigde in een afschuwelijke ervaring die de politie nu aan het onderzoeken is.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De ouders van Cormie vroegen sinds hij uit de kast kwam of hij langs wilde komen in de kerk. Op 8 september besloten hij en zijn vriend om eindelijk een keer mee te gaan. “Ik wilde mijn moeder trots maken”, vertelde het slachtoffer aan de lokale zender KFOR-TV.

Na de dienst begon de pastoor te preken over homoseksualiteit. “Het is een zonde, het is een verschrikking, je moet wakker worden!” zou de voorganger hebben gezegd. Hierna verzamelde een groepje van zo’n vijftien kerkgangers zich om hem en zijn vriend heen. Zijn vriend werd naar buiten gesleurd. Cormie bleef alleen achter.

In een Facebookbericht schrijft Cormie dat zijn oma een van de kerkgangers was die hem vasthield. Volgens hem probeerde de groep toen de homoseksualiteit in hem “weg te bidden”. Iemand zou hem zelfs in het gezicht hebben geslagen. “Ze hielden me vast terwijl ik aan het huilen was. Ze bleven maar bidden. Ik smeekte om genade.”

Toen Cormie uiteindelijk losgelaten werd, ging hij direct naar de politie. De zaak wordt onderzocht, meer willen de lokale autoriteiten niet bekendmaken. Cormie en zijn vriend zeggen bedreigingen van onbekenden te ontvangen om de beschuldigingen in te trekken.

De kerk zelf heeft aan de lokale pers laten weten “geweld nooit goed te keuren” en zegt dat er veel meer vooraf ging aan het incident. Het wordt bestempeld als “een uit de hand gelopen familiezaak”. De kerk hoopt erop dat het onderzoek alle feiten naar boven brengt.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen