OUTtv zendt 19 september exclusief de Emmy Awards Show uit

In de nacht van zondag 19 op maandag 20 september zendt OUTtv exclusief de 73e Emmy Awards uit. Voor het derde jaar op rij is OUTtv de enige Nederlandse televisiezender die de belangrijkste Amerikaanse tv-prijzen van het jaar LIVE gaat uitzenden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De LHBTQI+-community wordt dit jaar opnieuw goed vertegenwoordigd door de vele nominaties. Waaronder Billy Porter die, voor de derde keer op rij, is genomineerd voor zijn rol van Pray Tell in de serie Pose. Bij zijn eerste nominatie in 2019 maakten de Emmy’s een historisch moment mee, want hij was de eerste Afro-Amerikaanse openlijk homoseksuele winnaar in de categorie “beste acteur in een dramaserie”. Dit jaar is opnieuw een historisch moment dankzij Netflixserie Pose. De tegenspeelster van Billy Porter, MJ Rodriguez, is dit jaar genomineerd voor “beste actrice in een dramaserie”. MJ Rodriguez is de eerste transgender vrouw ooit die een Emmy’s nominatie heeft kunnen binnenslepen.

Andere LHBTQI+ leden met een nominatie die ons maar al te bekend voorkomen zijn: Bowen Yang, Dan Levy en Kate McKinnon voor hun rol in Saturday Night Live, Hannah Einbinder en Carl Clemons-Hopkins voor hun rol in Hacks, Emma Corrin en Gillian Anderson voor hun rol in The Crown en Samira Wiley voor haar rol in The Handmaid’s Tale.

Niet alleen de “beste acteurs en actrices in serie” categorie is goed vertegenwoordigd, maar Jonathan Groff is ook genomineerd voor zijn rol als King George in Hamilton. Tevens heeft de goddelijke zangeres en actrice Cynthia Erivo een nominatie voor haar rol in Genius: Aretha.

En het is niet te missen, RuPaul is voor de zesde keer op een rij genomineerd voor “uitstekende host van een reality- of competitieprogramma” voor RuPaul’s Drag Race. Voor een overzicht van alle nominaties, klik hier.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen