OUTmusic Spotlight

Deze week staat "Boots" van Greyson Chance in de OUTmusic Spotlight!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het is alweer een tijd geleden sinds de jonge Greyson Chance viral ging met zijn piano-cover van Lady Gaga’s Paparazzi. Eerder verscheen de inmiddels volwassen Chance in de OUTmusic Spotlight en liet hij duidelijk blijken enorm te zijn geëvolueerd sinds zijn online doorbraak. In het nummer ‘Boots’ toont de jonge zanger een hoop attitude, met een ode naar zijn Oklahoma roots en de iconische Johnny Cash.

Het nummer ontstond uit een culturele observatie die Chance maakte met betrekking tot Western invloeden in hedendaagse popcultuur en wat hij hiervan vindt. Hoewel de zanger ontkent dat het nummer als kritiek bedoeld is, benadrukt hij wel dat een Western lifestyle niet enkel gaat om de stijl die velen op straat en in film/muziek sieren. ‘’Omdat ik uit Oklahoma kom, begrijp ik dat 'Western' zijn niet alleen draait om de stijl, het gaat om een houding, een obsessieve loyaliteit en een niet aflatende wildheid’’ aldus Chance. Daarnaast probeerde hij zich ook voor te stellen hoe een jonge Johnny Cash zou zijn in de hedendaagse maatschappij en muziekindustrie: ‘’Ik dacht aan wat hij zou dragen, hoe hij zich zou gedragen en waar hij over zou schrijven. Mijn conclusie was dat het er allemaal heel anders zou uitzien en aanvoelen dan deze sterren die tegenwoordig cowboyhoeden dragen.’’ Dit resulteerde in een nummer met een aanstekelijk refrein, lyrics vol zelfvertrouwen en heerlijke synthesizer solo’s.

In de videoclip zien we Chance o.a. in losgeknoopte vesten, een monochromatische outfit en een cowboyhoed in de woestijn. Daarnaast raakt de singer-songwriter verstrikt in een vuistgevecht met een andere (en overigens bloedmooie) cowboy. En aan sexappeal komt Chance zelf in ieder geval geen tekort! Naast ‘typische’ Westerninvloeden in zijn kleding, komt die attitude waar hij over sprak duidelijk naar voren in zijn uitstraling en bewegingen.  

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen