OUTmusic Spotlight

Deze week staat "Grace" van Bright Light Bright Light in de OUTmusic Spotlight!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Bright Light Bright Light is de artiestennaam van de Welse Rod Thomas. De 37-jarige singer-songwriter heeft in de loop van zijn carrière al heel wat indrukwekkende samenwerkingen achter de rug. Hij heeft maar liefst 4 nummers met niemand minder dan Elton John opgenomen tussen 2014 en 2017. Tevens stond hij eind vorig jaar in Amsterdam en Antwerpen op het podium als voorprogramma voor de enige echte Cher! Aan goed gezelschap komt deze zanger dus zeker geen tekort.

De muziek van Bright Light Bright Light bevat veel elementen van disco, maar vertakt ook in synthpop-, dance- en housemuziek. Hoewel hier al gauw wordt gedacht aan uptempo dreundeuntjes, is dit bij het nummer Grace niet helemaal het geval. Het nummer klinkt melancholisch met een subtiele opbouw van synthesizereffecten. Alle elementen opgeteld maken Grace enigszins eclectisch, echter is Thomas zijn doordringende zangstem de lijm wat het geheel bijeenhoudt. Voor de video hield de zanger het logischerwijs vrij simpel. De uiteenlopende geluidseffecten worden gecomplimenteerd met een sobere buitensetting.

Vind je het een tof nummer? Dan kan je ervoor zorgen dat Grace vaker voorbij komt tijdens OUTmusic: stem in de poll hieronder op TOP. Vind je het niks? Klik dan op DROP. Openside werd de afgelopen week op het randje geTOPt met 55% en zal dus vaker voorbij komen tijdens OUTmusic.

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen