OUTmusic Spotlight

De OUTmusic Spotlight is deze week Chonps met het nummer 'Falando Com Deus'!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Deze week gaan wij in de spotlight terug naar een oude bekende: de Braziliaanse Chonps. Vorige keer haalde haar nummer Eu Não Sei Dançar het nét niet. Wij zijn benieuwd wat jullie van haar recentste track Falando Com Deus – “praten met God” – vinden.

De video gaat duidelijk over haar familie en de steun die zij haar geven met betrekking tot haar biseksualiteit. We krijgen veel beelden van haar jeugd te zien, en wat was ze schattig als peuter. De beelden zijn een soort flashbacks die Chonps heeft voordat ze in het huwelijksbootje gaat stappen. In een witte jurk en met een bos bloemen in haar hand is ze daar meer dan klaar voor. En wie zijn daar ook bij? Jawel, haar ouders!

Door haar ouders een rol in de video geven, stelt Chonps zich kwetsbaar op. Maar het maakt de video ook sterk en geloofwaardig. De boodschap is duidelijk: haar ouders zullen haar door dik en dun steunen. Zelf noemde Chonps de video “de meest ontroerende video” die ze ooit heeft gemaakt. Als je je afvraagt of de zangeres echt ging trouwen, dat dan weer niet. De ceremonie is puur voor de video in scène gezet.

Volgens Chonps is het “in de huidige sociaal-politieke context belangrijk om te praten over hoe we bruggen van liefde in onze families kunnen bouwen, ondanks de verschillen.” In een land als Brazilië, met een president die nou niet bepaald een vriend van LHBT’ers is, is dat misschien het beste medicijn tegen homofobie.

Wij zijn benieuwd wat jij van Falando Com Deus vindt. Zoals elke week kan je laten weten of jij dit nummer vaker voorbij wilt zien komen tijdens OUTmusic. TOP het nummer als je enthousiast bent en DROP het nummer als je het niks vindt.

Vorige week gaven jullie Warmi met zijn Te Me Escapas een overweldigende TOP. Met 92,6% komt deze Spanjaard zeker vaker langs!

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen