OUTmusic Spotlight

outtv, news, gay, outmusic, spotlight
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De in Auckland gevestigde groep van vier Openside zijn weer terug in 2018 met de release van hun krachtige nieuwe single en verbluffende begeleidende video 'No Going Back'. 

De single signaleert een verdere verfijning van het geluid voor Openside. De band wilde iets creëren dat zowel treurig als triomfantelijk klonk, het is dan ook gebaseerd op invloeden uit de typische ballads uit de jaren 80 en 90. Het nummer beschrijft nadenken over het afsluiten van een hoofdstuk van je leven en klaarstaan om een ander te openen. 

Geschreven in de Golden Age Studios in Auckland met producer Josh Fountain en songwriter Dave Baxter, riep vocalist Possum Plows inspiratie voor het nummer van een recent telefoongesprek met een ex. "Ik staarde naar het plafond in mijn slaapkamer toen de naam van mijn ex op mijn telefoonscherm flitste", zegt Possum. 'Ik had het gevoel dat ik een half jaar in onzekerheid leefde sinds we ons hadden afgescheiden, en probeerde me een weg te banen door het begrip of onze toekomst samen of apart zou zijn. Na het ophangen van de telefoon besefte ik dat het goed en wel over was en binnen een paar uur begon een nummer te schrijven wat 'No Going Back' zou worden.

De nieuwe single is een vervolg op Openside's single 'I Feel Nothing' in 2017, een nummer dat binnenkwam op nummer één op de Nieuw-Zeelandse viral 50 Spotify-chart na de release, met zijn video die meer dan 80.000 views op YouTube kreeg.

Bekijk de clip hieronder en laat ons met een TOP of een DROP jouw mening horen. De vorige keer konden jullie stemmen op 'I Want You' van Beau Battant. Deze werd door jullie met 68% geTOPT en zal dus voorbij blijven komen tijdens OUTmusic
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen