OM eist 35 uur leerstraf voor tiener die homokoppel in Amsterdam belaagde

Tegen een 15-jarige jongen die vorige maand een homokoppel in Amsterdam heeft belaagd, heeft het OM een leerstraf van 35 uur geëist. Ook moet de jongen volgens de Officier van Justitie een schadevergoeding van 850 euro betalen aan het stel, dat de aanval filmde en op Facebook zette.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het OM neemt het de jongen kwalijk dat hij de “hele groep homoseksuelen in diskrediet” heeft gebracht door “In Amsterdam, gay is not normal” naar het stel te roepen. Dat is ook in het filmpje dat het koppel, Fabio en Daniël, maakte te zien.

“Het is een groot goed in ons land om te kunnen zijn wie je bent en daarbij uiting te geven aan je gevoelens. Iedereen moet in vrijheid met een geliefde hand in hand kunnen lopen, “ zei de officier van justitie tijdens de rechtszaak. “Door de gebeurtenissen van 13 april, de uitlatingen “In Amsterdam, gay is not normal” en het meermalen roepen “kankerhomo’s” wordt deze vrijheid ernstig geweld aangedaan.”

De tiener meldde zich een dag na het voorval bij de politie. De kinderrechter doet over twee weken uitspraak.

Naast de 15-jarige jongen zijn nog twee mannen van 20 en 21 aangehouden. Zij moeten later voor de rechter verschijnen.

Fabio en Daniël zijn deze maand voor de tweede keer lastiggevallen door een groep jongeren. Ook voor dat incident is aangifte gedaan.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen