Nul Filipijnse bedrijven zijn LGBTI-inclusief, volgens enquête

Filipijnen, Filipijns, bedrijven, kamer van koophandel, onderzoek, inclusiviteit, LHBT, LGBT, LGBTQ, holebi, beleid, lhbt-beleid, lgbt-beleid
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De Filipijnse diversiteit- en inclusiviteit index van de onderneming SOGIE 2018 nam een enquête af onder 100 bedrijven in de Filippijnen. Het blijkt dat er nul LGBTI-inclusieve Filipijnse bedrijven zijn, volgens het onderzoek van de Filipijnse LGBT-Kamer van Koophandel. Slechts 17 procent van de bedrijven in het land heeft een beleid tegen discriminatie op basis van seksualiteit of genderidentiteit of -uiting. De enquête onthulde ook dat bedrijven zonder een inclusief LGBT-beleid ook niet van plan waren om dit te veranderen in de komende vijf jaar. Onderzoeksinstantie Cogencia heeft met de steun van Nederland de enquête uitgevoerd.
 
Brian Tenorio, voorzitter van de Filipijnse LGBT Kamer van Koophandel, zei dat het onderzoek een 'wake-up call' was om de antidiscriminatiewet van de Filippijnen uit te vaardigen. Deze wetgeving zou het illegaal maken om toegang tot openbare diensten te weigeren, iemand in te huren of te ontslaan, toegang tot onderwijs te belemmeren of iemand lastig te vallen (op basis van op basis van seksualiteit of genderidentiteit). ''Bij afwezigheid van een antidiscriminatiewet van SOGIE, worden LGBT + -professionals geconfronteerd met discriminatie, vooroordelen en intolerantie zonder enige toevlucht'' vertelde Evan Tan (vice-voorzitter voor Industry en Business in de Kamer van Koophandel) aan Gay Star News.
 
De teleurstellende resultaten brachten de Kamer van Koophandel ertoe om een ​​groot project voor 2019 te lanceren. #ZEROto100PH is van plan 100 bedrijven zover te krijgen een belofte te af te leggen om hun bedrijf LGBT-inclusief te maken. Tan zei dat de Kamer van Koophandel lokale bedrijven zal aanmoedigen om SOGIE-trainingen op de werkplek uit te voeren. ''Bedrijven moeten zich ook realiseren dat ze getalenteerde LGBT + mensen verliezen vanwege hun uitsluitende beleid en praktijken'', aldus Tan.
 
 
Bron: Gay Star News
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen