Noodkreet vanuit LHBT-gemeenschap Caribisch land

Een LHBT-organisatie uit het Caribische land Saint Vincent en de Grenadines waarschuwt voor een toename in geweld tegen LHBT’ers. Het geweld is begonnen nadat werd aangekondigd dat LHBT-organisaties een oude Britse koloniale wet, die homoseksualiteit verbiedt, zouden gaan aanvechten.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De organisatie Eastern Caribbean Alliance for Diversity and Equality (ECADE) meldt een toename van zowel verbaal als fysiek geweld tegen LHBT’ers, met name in de hoofdstad Kingstown. “Sinds de sectie 146 en 148 van het wetboek van strafrecht zijn aangevochten (waarin homoseksualiteit wordt verboden, red.) zien we een opstand in Saint Vincent en de Grenadines die we nog niet eerder hebben gezien. We zien misdaden waar we luid protest tegen moeten voeren,” zegt Kenita Placide, Algemeen Directeur van ECADE.

Placide benadrukt dat het de taak van de overheid van Saint Vincent en de Grenadines is om elke inwoner te beschermen, maar dat er vervolgens wel een wet van kracht is die volgens haar tegen de grondwet ingaat. “Hoe kan het zo zijn dat er bezwaar is tegen een verzoek om de staat degene die te maken krijgen met discriminatie en geweld te beschermen tegen een gedateerde wet?”

In Saint Vincent en de Grenadines is homoseksualiteit strafbaar. Wie schuldig wordt bevonden kan een gevangenisstraf tot tien jaar krijgen. De eilanden waren een kolonie van Groot-Brittannië en werden in 1979 onafhankelijk. Veel voormalige Britse koloniën kennen nog wetten waarin expliciet homoseksualiteit wordt verboden.

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen