Nieuwe Marvelfilm krijgt eerste transgender personage

Marvel Studios komt met een transgender personage, dat heeft het hoofd van de filmstudio, Kevin Feige, bevestigd in een interview. De film zou volgens hem zelfs al in de maak zijn.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tijdens een vraaggesprek op de de New York Film Academy werd Feige gevraagd of Marvel zou streven naar een divers palet aan personages, in het bijzonder transgender personen. Hij antwoordde: ‘ja, zeer binnenkort, zelfs in een film die wij nu aan het opnemen zijn’.

Feige vertelde er niet bij in welke film dit zou zijn, maar verschillende media speculeren dat het om The Eternals zou gaan. De opnames voor deze film zijn namelijk nog bezig, terwijl de opnames voor de film Black Widow, die ook volgend jaar uitkomt, al zijn afgerond. Daarentegen werd er eerder al gespeculeerd dat het trans personage Sera, die in het Thor-universum voorkomt, op het witte doek zou verschijnen.. Het is dus nog niet duidelijk in welke film wij het eerste trans personage kunnen verwachten.

Eerder werd al bekend dat The Eternals een homoseksueel personage zou krijgen. Deze zou getrouwd zijn en kinderen hebben.

Marvel heeft overigens al enige ervaring met een transgender superheld. Voor de serie The Marvel Heroes Project op streamingplatform Disney+ maakte Marvel stripverhalen over jonge ‘helden’ die zich inzetten voor positieve maatschappelijke veranderingen. Een daarvan was trans activiste ‘Mighty Rebecca’.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen