Nederlandse start foto-expositie over Britse drag queens

De Nederlandse fotografe Laura Chen heeft in Voorburg, bij Den Haag, een foto-expositie geopend over drag-artiesten uit het Britse Birmingham. Het project, Killer Queens, komt voort uit haar “interesse voor drag”.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In de expositie zijn portretten te zien die Chen zelf heeft gemaakt in de studio. Ze experimenteerde tijdens de fotosessies met verschillende kleuren “om een bepaalde stemming op te roepen, maar ook om letterlijk de kleurrijke en levendige persoonlijkheden van mijn onderwerpen weer te geven”, aldus de fotografe.

De circa 40 drag-artiesten die Chen heeft geportretteerd zijn een gevarieerd gezelschap. Van elegant tot humoristisch en theatraal. Volgens de fotografe kan drag een manier zijn om meningen te kunnen vormen en visies te kunnen belichamen. “Dat is precies wat mij tot drag aantrok en waar de interesse vandaan kwam om de drag-scene te documenteren. Ik ben geboeid door de manier waarop drag-artiesten eindeloze variaties aan personages creëren, op de meest unieke manieren mogelijk.”

“We zijn nooit volledig gevormd,” zegt de fotografe. “Met deze foto’s wil ik het idee verspreiden dat iedereen in een specifieke vorm of maat gemaakt is, maar dat we met deze vorm kunnen spelen door onze uitstraling of houding te veranderen.”  

Chen studeert momenteel fotografie in Birmingham. Haar Nederlandse expositie loopt tot 13 oktober en is te zien in fotoatelier BW5 in Voorburg. Deze is open op vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zondag tot 16.00 uur.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen