Nederlands LHBT+-rugbyteam uit de kleren voor naaktkalender

Het enige Nederlandse LHBT+-rugbyteam, ARC Amsterdam Lowlanders, wil graag naar het WK gay rugby, de Bingham Cup, in 2020 in Canada. Om daar geld voor in te zamelen besloot het team volledig uit de kleren te gaan en dit vast te leggen in een kalender. “De kalender vormt een ode aan de inclusiviteit van de sport en de rugbycultuur waar plek is voor iedereen zonder een idealistisch lichaamsbeeld na te streven.”
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Fotograaf en speler Henri Verhoef liet zijn teamgenoten poseren in het Allard Pierson Museum in Amsterdam: “Er is geen sport zo inclusief als rugby. Groot, klein, gespierd, thick, juicy, lang, dun: het is een sport waar letterlijk plaats is voor iedereen. In deze kalender laten we zien dat er niet één echt ideaalbeeld is. De spelers zijn gefotografeerd als sculpturen die laten zien dat er kracht kan zitten in kwetsbaarheid en cohesie in diversiteit.”

Eén keer in de twee jaar vindt de Bingham Cup plaats. Hier komen meer dan negentig gay rugbyteams van over de hele wereld bij elkaar. Pieter Lokman, voorzitter Amsterdam Lowlanders, zegt: “Om ons complete team, inclusief de leden die zo’n reis niet zelf kunnen betalen, dit jaar naar Canada te krijgen, hebben onze leden vol overgave gewerkt aan deze kalender. Passie is een van de kernwaarden van rugby, net als respect, kameraadschap en 100% inzet.”

Bekijk hier alvast een voorproefje:

 

Concept & Fotografie: Henri Verhoef, Creative direction: Bart van Merode & Henri Verhoef, Set dressing: Bart van Merode, Hair and makeup: Carlos Saidel & Eva van Agerbeek @ House of Orange, Graphic Design: Laurens Borsboom.

De kalender kost 17,50 euro en is te koop via www.amsterdamlowlanders.nl

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen