Nachtclub Pulse krijgt 10 miljoen voor museum en gedenkteken

outtv, gay, outtv-eu, pulse, nachtclub, schietpartij, orlando, museum, memorial
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Eigenaar van de club en oprichter van de onePULSE foundation, Barbara Poma, zei vorig jaar al dat de locatie zou worden verbouwd tot museum en gedenkteken voor hen die het leven hebben verloren. “De gedenkplaats moet en zal een genezingsinitiatief zijn, een die, naar mijn idee, supporters die onze visie delen zal inspireren en de heilige verantwoordelijkheid zal laten begrijpen die aan ons is toevertrouwd,” zei Poma vorig jaar over de plek.

Eerder deze week gingen commissarissen in Orange County, Florida, akkoord met de financiering van 10 miljoen. Poma is blij om dit te horen. “We zijn niet de eerste tragedie in ons land. Je gaat niet naar 9/11 om te denken dat het een toeristische attractie is. Je gaat daar heen om een pelgrimstocht te maken en je respect te betuigen en te getuigen, en dat is precies wat de Pulse-locatie zal zijn,” zegt Poma tegen Gay Times.

De 10 miljoen dollar zal opgehaald worden door de belastinginkomsten van hotels en zal gespreid over drie jaar uitbetaald worden. Er staat al een tijdelijk gedenkteken voor de slachtoffers, waar sinds mei dit jaar ruim 41.000 mensen op af zijn gekomen.

Bron: Gay Times
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen