Mogelijk haatmisdrijf in Amsterdam: pridevlaggen in de fik gestoken

In Amsterdam is in een appartementencomplex mogelijk brand gesticht vanwege pridevlaggen die er hingen. De politie zegt er rekening mee te houden dat er sprake is van een anti-LGBT+-motief.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Rond 5.30 uur vanochtend brak aan de Krelis Louwenstraat in Amsterdam-West brand uit. Het hele complex, waar zo'n 100 studenten wonen, moest worden ontruimd. Ook bevindt zich in de flat een hostel. Een gezin met twee kinderen uit dat hostel moest naar het ziekenhuis.

De politie houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken vanwege de opgehangen pridevlaggen. In een persbericht schrijft de politie dat er mogelijk geprobeerd is om op meerdere plekken in het gebouw LGBT+-symbolen aan te steken. Huisvester DUWO had volgens omroep NH Nieuws bewoners al eerder gewaarschuwd voor "meerdere beschamende uitingen van intolerantie". Daarbij ging het ook om het in brand steken van pridevlaggen en -posters. "We willen je graag laten weten dat we de voorvallen op het netvlies hebben, ze absoluut niet tolereren en proberen uit te vinden waar ze vandaan komen", schreef DUWO aan haar bewoners.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen