Moeder noemt homoseksualiteit een keuze op Britse TV

homoseksualiteit, gay, britain, groot Brittannië, Engelend, verenigd koninkrijk, Izzy Montague, ochtendshow, televisieprogramma, homofobie, lgbt, lhbt, holebi, queer, outtv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Montague verscheen op de ochtendshow met homo-ouder Tom Cox om zich te uiten over ouders die protesteerden tegen informatieve LGBTQ lessen op scholen in Birmingham. Tijdens het debat zei Tom: "Je bent geboren met je seksuele voorkeur, je bent homo of je bent het niet." Toen begon Montague te schudden met haar hoofd en rolde ze haar ogen als respons hierop. Vervolgens beweerde ze in een tirade dat mensen niet zo geboren zijn en dat homo zijn wel degelijk een keuze is.

"Ik ben het er niet mee eens dat je ook maar met iets bent geboren. Natuurlijk geloof ik dat het een keuze is. Ik heb een keuze gemaakt dat wat ik geloof goed is, en ik kan me niet herinneren dat ik ooit bij mezelf dacht: 'Ben ik homo of ben ik hetero?'' "Het is iets dat ik heb gedaan op basis van mijn geloofsovertuiging. Dus zelfs als ik homo zou zijn, geloof ik wel op basis van mijn overtuiging dat ik het gevoel heb dat een heteroseksuele relatie voor mij de juiste en enige manier van handelen is. Niemand heeft je gedwongen om in een homoseksuele relatie te zitten. Dit is een keuze die je hebt gemaakt." aldus Montague.

Het was dus geen verrassing dat Montague vond dat het aan ouders moet zijn om kinderen les te geven over onderwerpen als LGBT-rechten, en dat deze taak niet bij de scholen hoort te liggen. Op Twitter ontstond er een felle tegenreactie op de moeder en haar tirade:



Bron: Attitude

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen