Mexicaanse voetbalfans en Pride Parade bezoekers vieren samen WK-winst

outtv, gay, news, Mexico, Mexico-Stad, WK, Pride Parade
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
In de Mexicaanse hoofdstad vond ‘Mexico City LGBTTTI Pride March XL’ plaats: de veertigste editie van de plaatselijke Pride Parade.  Met als slogan “40 años viviendo en libertad. ¡No renunciaremos!” (“40 jaar leven in vrijheid. We geven niet op!”) De Pride Parade vertrok vanaf het Monument voor de Onafhankelijkheid. Daar ontmoetten de twee groepen elkaar en werd geapplaudisseerd voor het nationale team, na hun 2-1 winst van Zuid-Korea.
 
Aanwezigen zwaaiden met regenboogvlaggen, Mexicaanse vlaggen of zelfs met beide. Een 27-jarige bezoeksters die samen met haar vriendin naar de parade was gekomen zei tegen Independent: “We zijn erg blij dat deze twee groepen de ruimte kunnen delen.”
 
De samenkomst komt op een opvallend moment: FIFA gaf de Mexicaanse voetbalbond namelijk onlangs nog een boete van 10,000 dollar vanwege ‘discriminerende en beledigende spreekkoren’ met anti-homo insteek tijdens Mexico’s openingswedstrijd tegen Duitsland. De Mexicaanse voetbalbond is de afgelopen jaren al meerdere keren beboet door FIFA wegens fans die homofobe leuzen schreeuwen.
 
Bron: Independent
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen