Meterslange regenboogvlag opgehangen bij Hongaarse ambassade

Bij de Hongaarse ambassade in Den Haag hing vandaag een enorme regenboogvlag. Na nog geen half uur nadat die aan het hek was bevestigd, werd de vlag alweer door de politie verwijderd. De actie is opgezet door voetbalmedium FC Afkicken, dat graag in gesprek wilde met de Hongaarse ambassadeur om hem een regenboogshirt aan te bieden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Ook D66-kamerlid en oud-profvoetbalster Janet van der Laan deed mee aan de actie. Tijdens de live uitzending van FC Afkicken werd de vlag van een paar meter lang over het hek gehangen. Vervolgens kwam de politie om de vlag weg te halen. 'Dat geloof je toch niet,' tweet het voetbalmedium daarover.

Presentator Joost Hofman wilde samen met kamerlid Van der Laan een voetbalshirt met een regenboogvlag aanbieden aan de ambassadeur, maar die had daar geen trek in en weigerde naar buiten te komen.

'De ambassadeur heeft een brief geschreven waarin hij zegt dat het linkse propaganda is wat er tegen Hongarije gebeurt. Maar als je die homowet ziet, is het gewoon discriminatie', zegt Hofman tegen Omroep West. 'Ik wilde vragen: wat bedoel je met die brief en hoe kan dat geen discriminatie zijn? Er groeien nu jongeren op in Hongarije die denken dat ze abnormaal zijn.'

Hongarije ligt onder vuur vanwege de recent aangenomen homopropagandawet. Zo vond er in Duitsland tijdens een wedstrijd van Hongarije een regenboogprotest plaats. Het Nederlands elftal zal aanstaande zondag in Boedapest een armband dragen dat een statement maakt tegen "alle vormen van discriminatie".

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen