Mannenondergoedmerk komt met body positive campagne

Surge probeert te breken met de ‘norm’ die er voor ondergoedcampagnes is. Hoewel een van de directeuren van het bedrijf er wel uitziet alsof hij recht uit een standaardcampagne komt lopen heeft het bedrijf 10 andere mannen op de foto gezet met lichamen die er allemaal anders uitzien. Het bedrijf zegt: “Uit onderzoek van National Health Service (NHS) blijkt dat het aantal mannen dat in het ziekenhuis wordt opgenomen met een eetstoornis de laatste zes jaar met 70% is toegenomen.” Surge zegt ook dat ze als bedrijf niet willen bijdragen aan de druk die mannen voelen om er op een bepaalde manier uit te zien.

De makers van de lijn hebben deze het afgelopen jaar opgezet en waren er meteen zeker van dat het een inclusief merk moest worden. “We willen niemand uitsluiten. Mannen met spieren, dunne mannen, grotere mannen, we willen dat iedereen zich sexy en zelfverzekerd kan voelen als ze ons merk dragen. Iedere persoon is prachtig en dit moet meer gevierd worden,” aldus Austin Armacost, directeur van het bedrijf.

De modellen hebben allemaal een statement gemaakt in de campagne. Eén van die modellen uit de is Dexter Montgomery. Dexter vertelt dat hij eerst haatte hoe hij eruit zag. Na een operatie is hij blijer met zijn lichaam. “Voor mijn operatie haatte ik hoe ik eruit zag. Maar ik accepteer mijn lichaam nu steeds meer.” Hij zegt ook dat social media ervoor zorgt dat mensen denken dat ze er op een bepaalde manier uit moeten zien. “maar er zijn ook een hoop body positivity accounts, dat is goed. Er moet wel nog een hoop veranderen.”Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen