Man genezen van coronavirus dankzij hiv-medicatie

In Spanje is een 62-jarige man met succes behandeld tegen het coronavirus (COVID-19). Hiervoor gebruikten de artsen proteaseremmers, een veelgebruikt medicijn bij het remmen van hiv. ‘’Een van de grootste voordelen is dat ze al zijn goedgekeurd voor gebruik, dus er is weinig twijfel over hun veiligheid.” aldus Albert Bosch, voorzitter van de Spaanse Virologie Society.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Proteaseremmers zijn antivirale geneesmiddelen die zich binden aan bepaalde enzymen die nodig zijn om delen van het virus te produceren, waardoor de productie van het virus in cellen wordt geremd.

“Het is een experimenteel gebruik van het medicijn dat goede resultaten heeft opgeleverd met andere virussen,” zegt Albert Bosch. “Een van de grootste voordelen is dat ze al zijn goedgekeurd voor gebruik, dus er is weinig twijfel over hun veiligheid.”

Hoofd van besmettelijke ziekten in het Madridse Ramón y Cajal ziekenhuis, Santiago Moreno, zei: "De resultaten die we tot nu toe hebben voor het gebruik van deze medicijnen om coronavirus te behandelen, geven ons hoop," 

Het moet echter wel vermeld worden dat het resultaat niet hetzelfde zal zijn bij alle patiënten. Daarom zal het gebruik van o.a. proteaseremmers bij het behandelen van COVID-19 verder onderzocht en getest worden.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen