Maleisische premier reageert op bestraffing met stokslagen lesbische vrouwen

outtv, gay, maleisie, lesbisch, stokslagen
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
In een video die werd gedeeld op Twitter zegt Mahathir Mohamad, de leider van het land, dat het uitdelen van de stokslagen helemaal niet plaats had moeten vinden, omdat de vrouwen voor het eerst een overtreding begingen. “Het kabinet heeft over de zaak gediscussieerd en is van mening dat het de idealen van gerechtigheid en mededogen van de Islam niet weerspiegelt,” zegt de premier in de video, die vertaald is door Channel News Asia.

De premier gaat verder: “Dit was hun eerste overtreding, dus ze hadden advies moeten krijgen en niet gestraft moeten worden.” Hij vertelt ook dat het kabinet voortaan alle omstandigheden van iedere zaak in overweging moet nemen om zo lichtere straffen uit te kunnen delen en advies en raad te kunnen geven aan alle partijen.

De bestraffing van de vrouwen kreeg eerder al flinke kritiek van onder andere Human Rights Watch en Amnesty International. Ook lokale LHBT-organisaties zijn er niet over de spreken. Justice for Sisters noemt de bestraffing een grove schending van de waardigheid en menselijke rechten van de vrouwen.
Bron: Pinknews
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen