Maleisische premier: ‘’Ik begrijp het homohuwelijk niet’’

Premier van Maleisië Dr. Mahathir Mohamad heeft opnieuw gezegd dat Maleisië het homohuwelijk niet zal erkennen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dr. Mahathir Mohamad verwierp het homohuwelijk als een "regressieve manier van denken" en zei dat hij de gelijkheid van het huwelijk niet zal toelaten. Mahathir maakte deze opmerkingen tijdens het spreken in de Cambridge Union in het Verenigd Koninkrijk op zondag (16 juni). De premier heeft in het verleden vaker zijn verzet tegen LGBTI betuigd.

"Ik begrijp het homohuwelijk niet, het huwelijk gaat over het maken van kinderen. In een homohuwelijk kun je geen kinderen krijgen dus adopteren ze maar." Hij vervolgde ‘’ Voor ons is dit een regressieve manier van denken, simpelweg omdat je denkt dat mensen vrij zijn om te doen wat ze willen, trouwen tussen een man en man, een vrouw en een vrouw, dat is oké als het hun recht is maar rechten hebben grenzen, en er bestaat niet zoiets als een absoluut recht om alles te doen wat je wilt."

LGBTI-rechtenactivisten in Maleisië hebben de regering opgeroepen meer te doen om de LGBTI-gemeenschap in het land te beschermen. In de afgelopen jaren heeft Maleisië een stijging gezien in anti-LGBTI-kwesties.

Hoewel het homohuwelijk in verschillende landen als een mensenrecht wordt beschouwd, zei Mahathir dat dit in Maleisië niet zal worden nagevolgd. Hij heeft LHBTI-rechten in het verleden omschreven als een 'westers iets'.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen