Maleisische ambtenaar: ''1.450 mensen genezen van homoseksualiteit''

Malesië, Mohd Izwan Md Yusof, conversion camp, Sharia, Islam, Azië, gay, lhbt, lgbt, lhbti, lgbtq, gay nieuws, gay rechten, holebi, homorechten, Gemenebest,
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Yusof gaf afgelopen maandag een speech over diverse LHBT zaken in Georgetown, meldt de Malay Mail. Hij zei: ''In Islam steunen we de LHBT leefstijl niet, maar we moeten een andere aanpak handhaven om hen te begeleiden in plaats van ze te haten.'' Hij voegde toe dat zijn afdeling een 'mukhayyam' (spirituele kamp) programma runt, die LHBT'ers op ''het juiste pad kan sturen.'' Zijn afdeling bezit over een budget van ongeveer 175 miljoen euro (gesubsidieerd door de overheid).
 
De ambtenaar beweerde het volgende: ''We hebben 1.450 mensen via het programma geholpen, waarvan sommigen zijn gaan trouwen, sommigen hebben hun manier van kleden veranderd en sommigen oefenen controle uit om te niet terug te vallen in die leefstijl.'' Yusof ging verder door te beweren dat de LHBT populatie in Maleisië groter is geworden vanwege het Internet, social media en mobiele apps. Ook kregen internaten exclusief voor jongens de schuld. Volgens Yusof zouden mannelijke studenten die voornamelijk hun tijd doorbrengen met andere jongens onbewust zijn van de 'ongepaste invloeden' waaraan ze worden blootgesteld op jonge leeftijd.
 
Zoals in veel landen van het Gemenebest, is in Maleisië gay-seks verboden onder een strafwetboek van het Britse koloniale tijdperk. Een vorm van Sharia-wetgeving op staatsniveau verbiedt homoseksualiteit en travestie in een deel van het land. De Maleisische regering zit vol met tegenstanders van LHBT+ rechten. Mahfuz Omar, viceminister, beweerde dat LGBT + mensen geholpen moeten worden om terug te keren naar hun 'oorspronkelijke identiteit' en dat het toestaan van transgenders chaos zou kunnen veroorzaken in de samenleving.
 
 
Bron: PinkNews
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen