LHBT-rechtenorganisatie wil met advocatenkantoren machtig front vormen tegen regering-Trump

Zes prestigieuze advocatenkantoren willen met de LHBT-rechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC) een machtig front vormen om tegen anti-LHBT-wetten van Donald Trumps regering te strijden. Daarnaast moeten soortgelijke wetten in de Amerikaanse staten ook worden aangepakt.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat schrijft Time Magazine. Het is de bedoeling dat de HRC het centrum van alle rechtszaken wordt. Er moet een groot aantal zaken in de gerechtshoven worden aangespannen, die op die manier op elkaar voort kunnen bouwen.

“Op hoeveel levens kunnen we een impact hebben? Als alles gaat zoals we in gedachte hebben, kunnen het zeker miljoenen mensen zijn”, vertelde de voorzitter van de HRC, Alphonso David, aan TIME. Hij noemt het project “een investering van miljoenen dollars”.

David wilde aan het tijdschrift niet ingaan op wat voor zaken de advocatenkatoren precies zullen ingaan, maar benadrukte dat ze ook met andere LHBT-organisaties zullen willen samenwerken.

David voegde daar aan toe: “Ik moet geloven in onze grondwet en dat wanneer rechters een eed afleggen, ze naar de wet zullen oordelen. Als we niet meer in onze gerechtshoven gaan geloven, de instantie die juist de gemarginaliseerden moet beschermen, zijn we onze democratie aan het afbreken.”

De Trump-regering heeft regelmatig wetten doorgevoerd die de positie van LHBT’ers verzwakken, zoals een ban op trans militairen. Ook zijn anti-discriminatiemaatregelen in het onderwijs en in de huisvesting uit het Obamatijdperk teruggetrokken. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen