LHBT-activisten lopen met verborgen regenboogvlag door Rusland

outtv, gay, regenboogvlag, rusland
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Hoe hebben ze dat dan gedaan vraag je je af? Met voetbalshirts! Zes activisten vanuit de hele wereld zijn samengekomen met het shirt van hun nationale voetbalclub. De activisten kwamen uit Spanje, Nederland, Brazilië, Mexico, Argentinië en Colombia. Dat het activisten uit deze landen zijn is geen toeval. Als je hun shirts, met de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en paars, naast elkaar zet, komt daar namelijk de regenboogvlag uit.

“Toen Gilbert Baker de vlag in 1978 ontwierp, deed hij dit om een symbool en icoon voor de LHBT-community te creëren. Een symbool dat overal ter wereld herkenbaar zou zijn en dat men kan gebruiken om hun trots te laten zien,” vertelt de FELGTB op hun website. “Helaas zijn er veertig jaar laten nog steeds landen waar homoseksualiteit wordt veroordeeld, soms zelfs met gevangenisstraf, en waar de regenboogvlag verboden is. Rusland is een van deze landen.”

De vereniging noemt deze zelfbedachte vlag ‘The Hidden Flag’ en stuurde de zes activisten op een trip door Rusland. Ze poseerden voor verschillende plaatsen, ‘voor een strijd die nooit onderdrukt zal worden’.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen