Koeweit opent jacht op regenboogvlaggen

Een regenboog met zes strepen? De autoriteiten van golfstaat Koeweit willen dat het publiek daar melding van gaat maken. Het land wil zo regenboogvlag-vrij worden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Kinderen met een schattig regenboogje op hun rugzak hoeven niet te vrezen. Zo rigoureus als buurland Saudi-Arabië, waar producten met allerlei soorten regenbogen vorige week in beslag zijn genomen, is Koeweit niet. De golfstaat heeft het specifiek gemunt op het "symbool van homoseksualiteit": de regenboogvlag.

"Informeer ons over de vlag of tekens die uitnodigen om de openbare zeden te schenden", tweet het Koeweitse ministerie van Handel en Industrie. Daarbij wordt uitgelegd dat een regenboogvlag zes strepen heeft met de zes specifieke kleuren. Andere regenbogen mogen, gelukkig voor kinderen, nog wel. Producten en andere symboliek met "de onzedelijke" regenboog moeten zo snel mogelijk verdwijnen.

De regering van Koeweit kreeg het een paar weken terug nog aan de stok met de Amerikaanse ambassade in het land. De ambassade had een tweet geplaatst waarin steun werd uitgesproken aan homoseksuelen. Vervolgens stuurde het Koeweitse ministerie van Buitenlandse Zaken een boze brief waarin homoseksualiteit wordt afgekeurd.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen