Klein groepje anti-drag-demonstranten tegenover grotere tegendemonstratie

Een demonstratie tegen een dragqueen-voorleesmiddag in Rotterdam heeft vanmiddag een klein groepje mensen op de been gebracht. Een tegendemonstratie, wapperend met regenboogvlaggen, was vele malen groter en telde zeker tweehonderd demonstranten.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De demonstratie werd geïnitieerd door twee rechts-conservatieve groepen, waarvan eentje die meent namens homoseksuelen te spreken. Zij zijn tegen een voorleesmiddag voor kinderen waar dragqueen Ma’maQueen aanwezig was.

Een klein groepje anti-drag-demonstranten uit extreemrechtse kring roept leuzen als “Nederland wees paraat, houd de pedo’s van de straat”. Zij dragen een spandoek met “bescherm de gezinnen”. Daarop is een plaatje te zien uit de Poolse anti-LGBT+-campagne. Ook de jongerentak van Forum voor Democratie is bij de protesten aanwezig. Zij hebben borden mee waarop staat “stop LHBT-propaganda” en “stop trans-terrorisme”. Daar heeft zich een groepje rechtsextremistische jongeren uit Vlaanderen bij aangesloten. Bij de tegendemonstratie hebben zich dan weer actievoerders van Antifa aangesloten.  

Een veel grotere groep tegendemonstranten roept leuzen als “liefde boven alles” en “this is what diversity looks like”. Ook zingen ze "Het is stil aan de overkant”, verwijzend naar het grote verschil in opkomst tussen beide groepen. De conservatieve groep die meent te spreken namens de homogemeenschap verwijt de tegendemonstranten “alles kapot te maken”. Door een megafoon roept de voorman: "Wij zijn nu nog met drie, maar wacht maar!"

 

Anti-LGBT+-sentimenten

De huidige demonstratie is onderdeel van een cultuuroorlog overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar menen rechts-conservatieven dat de progressieve elite kinderen laat twijfelen aan hun geaardheid en genderidentiteit. Vanuit die redenatie proberen zij de zichtbaarheid van de LGBT+-gemeenschap in te perken. Wat de negatieve implicaties van deze redenering zijn en waarom OUTtv hier toch over bericht lees je hier.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen