KIJKEN: Ierse LHBT+ ouderen vieren hun eerste Pride

Busmaatschappij Dublin Bus speelt al jaren een prominente rol bij de jaarlijkse Pride parades in Dublin, waar homoseksualiteit in eerste instantie illegaal was tot 1993 . Nu hebben ze een speciale reclame uitgebracht waarin LHBT+ ouderen in het zonnetje gezet worden en voor het eerst (!) in hun leven naar een Pride gaan.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In de reclame ‘’The Long Road to Pride’’ worden we voorgesteld aan vier oudere LHBT+’ers die hun verleden en de worstelingen van het LHBT+ zijn in een minder accepterende en uiterst conservatieve periode toelichten.

Ze geven toe nog nooit naar de Dublin Pride geweest te zijn, echter lijkt daar al gauw verandering in te komen! Vier jongere LHBT+’ers komen in beeld om de ouderen te ontmoeten en hen uit te nodigen voor de Dublin Pride. Met enige aarzeling accepteren de vier ouderen deze uitnodiging en het resultaat is prachtig!

Dit is niet de eerste keer dat Dublin Bus een ontroerende reclame uitbrengt omtrent Pride: vorig jaar maakten ze de hartverwarmende video ‘Trotse vaders van LHBT+ mensen’. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen