Kardinaal geeft 'homoseksuele cultuur' de schuld van kindermisbruik

OUTtv, news, nieuws, gay, Raymond Burke, kardinaal, Rooms-Katholieke Kerk, kindermisbruik, homocultuur, homoseksuele cultuur, misbruik, kerk
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Recentelijk werd bekend dat meer dan duizend kinderen zijn misbruikt door 300 Amerikaanse priesters in zes bisdommen. Daarover werd de katholieke kardinaal Raymond Burke geïnterviewd door ‘Catholic Action for Faith and Family’. “Ik geloof dat er openlijk erkent moet worden dat we een zeer ernstig probleem hebben van een homoseksuele cultuur in de kerk, vooral onder de geestelijkheid en de hiërarchie, die eerlijk en doeltreffend moet worden aangepakt”, aldus Burke. 
 
Volgens de kardinaal ‘was het na de onderzoeken die volgden op de seksueel misbruik crisis in 2002 duidelijk dat het in de meeste gevallen om homoseksuele handelingen gaat met jonge mannen’. Hij vervolgde zijn aanval op homoseksualiteit met een aanval op de ‘anti-leven’ en ‘anticonceptie cultuur’: “Ik denk dat het aanzienlijk verergerd is door de anti-levencultuur waarin we leven, namelijk de anticonceptiecultuur die de seksuele daad scheidt van de echtelijke verbintenis.” 
 
In het interview noemt Raymond Burke homoseksualiteit verder nog ‘een ziekelijke neiging’ en zegt hij het volgende: “De seksuele daad heeft geen enkele betekenis, behalve tussen een man en een vrouw in het huwelijk, omdat de echtelijke daad in zijn aard enkel is voor voortplanting.” 
 
Beeld: John Briody
Bron: Catholic Action for Faith and Family & GayStarNews
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen