Italiaanse vader valt lesbische dochter en partner aan met mes

In het Italiaanse Salerno heeft een vader zijn dochter en haar vriendin met een mes aangevallen. De man keurt hun relatie af en was, zo melden Italiaanse media, bereid een gevangenisstraf voor lief te nemen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In Italiaanse media vertellen de vrouwen hun verhaal. De homofobe vader van de 23-jarige Immacolata zou hen in de avond hebben meegenomen voor een koffie, om haar en haar vriendin Francesca vervolgens met een mes te bedreigen.  "Ik ben bereid om dertig jaar in de gevangenis te zitten," zou de vader hebben gezegd, meldt publieke omroep RAI. "Willen jullie samen sterven?"

Tot vroeg in de ochtend heeft de vader de twee meiden achtervolgd. Uiteindelijk wisten de twee met de hulp van de politie veilig thuis te komen. Daar pakten ze hun koffers en vertrokken naar het zuidelijke Crotone. Daar deden ze aangifte. Francesca en Immacolata waren juist net vanuit die stad naar Salerno verhuisd.

De vader ontkent hen te hebben aangevallen, maar de twee vrouwen zeggen bewijs te hebben. Zo moesten ze in het ziekenhuis voor lichte verwondingen worden behandeld.

Het voorval zorgt in de lokale politiek voor verontwaardiging. Zo tweet het raadslid Francesco Borrelli dat het "absurd" is dat mensen "in 2022 hun leven moeten riskeren vanwege hun seksuele geaardheid".

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen