Israël: Extreemrechtse partij vergelijkt LHBT+ activisten met nazi’s

Een nieuwe campagnevideo van de ultraorthodoxe Noam-partij in Israël vergelijkt activisten voor LHBT+ -rechten met nazi's en Palestijnse zelfmoordterroristen, bewerend dat ze "ons willen vernietigen."
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De extreemrechtse zionistische partij kondigde vorige maand aan dat ze zouden deelnemen aan de verkiezingen van 17 september in Israël, met een focus op het bestrijden van LGBT + acceptatie. Gelukkig zit de partij ver onder de stemdrempel in de peilingen om de Israëlische regering te kunnen betreden (3,25 procent). Hun controversiële berichten krijgen echter veel aandacht onder Israëlische media.

De nieuwste video richt zich o.a. op linkse activisten voor de LHBT+ gemeenschap, waarschuwend: "Sinds onze geboorte proberen ze ons te vernietigen." Dit speelt zich af tegen een achtergrond van videobeelden van Adolf Hitler waarin wordt opgeroepen tot "de vernietiging van het Joodse ras in Europa"

Op een gegeven moment verandert de video in een nieuwsbericht over een LHBT+ Pride parade en beweert: "Elk jaar zijn er mensen die naar Pride gaan en onherstelbaar beschadigd terugkomen." Vervolgens toont het een nieuwskop over het dalende geboortecijfer van Israël. "Ze vernietigen het gezin en het geboortecijfer - om een Joodse meerderheid te voorkomen," verklaart de video.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen