Interview: Justin Russo over zijn tijd op Fire Island

Hey Justin! We kennen je natuurlijk al uit Fire Island, maar wat doe je eigenlijk in je dagelijks leven?
“Ik ben freelance illustrator en werk daarnaast als curator bij een kunstadviesbureau.”

Was je al eens op Fire Island geweest, voor je aan dit avontuur begon?
“Ik kende het eiland inderdaad al, maar ben er nog nooit heengegaan met allemaal camera’s om me heen die mij volgden.”

Wat verwachtte je ervan?
“Toen ik het huis inging verwachtte ik dat ik echt een band zou opbouwen met mijn huisgenoten. Ook wilde ik mezelf helemaal openstellen aan alles wat er op me af zou komen, en dat is zeker gelukt!”

We hebben allemaal weleens met huisgenoten samengewoond en dat heel leuk, of heel stom gevonden. Wat voor soort huisgenoot ben jij?
“Ik ben een beetje de ‘huisoma’. Ik zorg voor de mensen, ruim alles op en ben een luisterend oor. Maar ik ben ook erg goed in alles loslaten en lekker te genieten.”

Wat kunnen onze kijkers verwachten van de rest van het seizoen?
“In deze show zit een dieper intern conflict, dat normaal niet te zien is in dit soort programma’s. De serie dealt met veel conflicten waar wij als homo’s op sociaal vlak mee te maken krijgen. Denk aan body issues, depressie, zelfmoord en het gevoel van acceptatie. Ik denk dat de kijkers vooral verrast zullen zijn over hoe ondersteunend we als huisgenoten naar elkaar zijn en de vriendschap die we vormen.”

Fire Island zie je iedere dinsdagavond om 22:00 uur op OUTtv. Heb je een aflevering gemist, of wil je alvast vooruitkijken? Dat kan via OUTtv Pro. Kijk voor meer informatie op www.outtvpro.com.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen