Internationale hiv-activisten op weg naar AIDS 2018 March zijn in Nederland

outtv, gay, news, AIDS 2018 March, Amsterdam, Towards ZERO Together, Mabel van Oranje, Said Kasmi, Ruan Uys
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De hiv-activisten uit Australië, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk zijn al sinds 15 juli te voet onderweg. Ze leggen momenteel per dag ruim 25 kilometer af. Met de tocht willen zij bruggen slaan tussen mensen die leven met hiv en het algemene publiek. De groep heeft ‘Towards ZERO Together’ als thema gekozen. Op weg naar nul barrières voor toegang tot hiv-medicijnen, nul criminalisering en nul stigmatisering van mensen die leven met hiv.

Op 23 juli komen de activisten aan in Amsterdam, waar zij onderdeel uit zullen maken van een protestmars waar duizenden mensen, waaronder prinses Mabel van Oranje, aan meedoen. De protestmars is tegelijkertijd de start van de internationale aidsconferentie (AIDS 2018). Maar voordat ze in Amsterdam aankomen zal de groep aanstaande vrijdagmiddag eerst door wethouder Said Kasmi (D66) ontvangen worden op het stadhuis van Rotterdam. Kasmi is sinds 5 juli 2018 wethouder in Rotterdam en verantwoordelijk voor de portefeuilles Onderwijs, Cultuur en Toerisme.

De protestmars in Amsterdam start om 13:00 uur bij het Amstelveld en eindigt om 16:00 uur bij de RAI. Zowel aan het begin als aan het einde van de mars vinden toespraken plaats. Naast de toespraak van prinses Mabel van Oranje worden er ook toespraken gegeven door onder andere dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus (directeur WHO), Simone Kukenheim (wethouder en locoburgemeester Amsterdam) en Michel Sidibé (directeur van UNAIDS). Kijk voor meer informatie op de website van AIDS 2018 March!

Beeld: Mr. Gay Belgium via Facebook
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen