India lanceert eerste transgender bodybuilding wedstrijd

India, transgender, trans, bodybuilding, bodybuilder, lhbt, lgbt, holebi, nieuws, Azië
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De International Bodybuilding Fitness and Federation India (IBFFI) zal in maart 2019 een categorie voor transgender mannen includeren bij hun wedstrijden. Akshay Chopra, IBFFI secretaris, vertelde Gay Star News: ''Elke stap die trans-gemeenschap zal helpen om meer geaccepteerd te worden is een welkome stap''. ''Het Indiase publiek is, tot zover, ondersteunend.'' ging hij verder. ''Er is alleen maar lof geweest voor onze gewaagde stap''.
 
Trans bodybuilder Aryan Pasha (zie foto) moedigde Chopra aan om de categorie te introduceren. Pasha maakte eerder deze maand geschiedenis door de tweede plaats te bemachtigen binnen de reguliere mannen-categorie. Pasha zei Chopra en de IBFF dankbaar te wezen, ''niemand had ooit gedacht dat er een trans categorie in zo'n mainstream evenement zou komen''.
 
Pasha vertelde Gay Star News eerder dat hij hoopte op een trans sectie in mainstream wedstrijden. Dit is omdat trans bodybuilders afhankelijk zijn van synthetisch testosteron en het niet makkelijk is om tegen cis-mannelijke deelnemers op te gaan in zo'n wedstrijd. Chopra hoopt tevens een vrouwelijke trans categorie te introduceren in de toekomst, afhankelijk van de respons.
 
 
Bron: Gay Star News
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen