India: Hoofd van trans-vrouw ingeslagen met stenen

Eerder deze week is een transgender vrouw van 32 jaar in Nagrakata (in het oosten van India) gelyncht door een menigte. Haar hoofd werd verpletterd met stenen en overleed onderweg naar het ziekenhuis. De vrouw werd aangevallen doordat de dorpelingen haar beschuldigden van het ontvoeren van kinderen (echter liet de lokale politie weten dat dit enkel geruchten waren).
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In een schokkende video en volgens ooggetuigen, werd een transvrouw achterna gezeten door een menigte. Ze sloegen haar hoofd in met stenen terwijl ze werd uitgescholden. Tevens zijn er meerdere bijstanders te zien die het filmden met hun mobiel. De trans vrouw is knielend te zien op de grond bedekt met bloed en modder.

Politieambtenaren werden op de hoogte gebracht van het incident en kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar overleed voor aankomst. Een subdivisiepolitieagent liet weten dat er geen incident van kinderontvoering heeft plaatsgevonden: ‘’Dit zijn gewoon geruchten verspreid door mensen.’’

Naar aanleiding van de moord op de 32-jarige vrouw zijn er tot nu toe zes mensen gearresteerd. Geruchten met betrekking tot kinderontvoeringen hebben in de afgelopen 18 maanden al 69 aanvallen door menigten en 33 doden veroorzaakt. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen