In Australië zouden homofoben en transfoben voor drie jaar de gevangenis in kunnen worden gestopt

outtv, news, gay, australia
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De Australische staat New South Wales heeft in juni de nieuwe wetten aangenomen die vandaag in werking zijn getreden. Overtreders zullen niet alleen geconfronteerd worden met langdurige gevangenisvoorwaarden, maar ook met een boete van 11.000 Australische dollars. Bedrijven hebben te maken met een boete tot AU $ 55.000.
 
Elke vorm van communicatie met het publiek die aanzet tot of dreigt met geweld is nu illegaal in New South Wales. Zoals elk gedrag, inclusief acties en gebaren en het dragen of vertonen van kleding, tekens, vlaggen, emblemen en insignes, waarneembaar of verspreid onder het publiek. Die openbare daden zullen illegaal zijn, zelfs op openbaar terrein. 
 
New South Wales is de grootste staat in Australië. De hoofdstad, Sydney, is de thuisbasis van de wereldberoemde Sydney Gay en Lesbian Mardi Gras. Een van de oudste LHBTI-belangenbehartigers, de New South Wales Gay en Lesbian Rights Lobby (NSWGLRL), verwelkomde de nieuwe wetten. 'NSWGLRL is van mening dat de vloedgolf aan steun in de richting van het verwijderen van de resterende discriminaties tegen LHBTI Australiërs in New South Wales', zegt NSWGLRL co-convenor, Lauren Foy. 'NSWGLRL steunt het voorstel om alle mensen, inclusief religieuze instanties, meer verantwoordelijk te houden voor hun acties en het effect dat hun acties hebben op LHBTI-mensen die in NSW wonen.'
 
De wetten komen van kracht net weken voordat een man wordt veroordeeld voor het vernielen van een muurschildering van George Michael in Sydney. Een rechter vond Ben Gittany schuldig aan het vernielen van de muurschildering in juli. De muurschildering stelde George Michael voor als een heilige, met een fles poppers, een joint en een kruisoorbel. Gittany zei dat hij over de muurschildering wilde schilderen omdat hij geloofde dat het zijn religieuze overtuigingen niet respecteerde.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen