IJsland verwelkomt Mike Pence met regenboogvlaggen

IJsland heeft de Amerikaanse vicepresident op een kleurrijke manier verwelkomd! Vanuit zijn dienstauto kon hij namelijk genieten van gehesen regenboogvlaggen. Bovendien had de president van het Scandinavische land ook nog een ludieke verrassing voor hem.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Een IT-bedrijf aan de overkant van het gebouw waar Mike Pence de IJslandse president zou ontmoeten, voelde de noodzaak om een statement te maken. De bedrijfsvlaggen werden voor een dagje vervangen door de regenboogvlag. Tegenover de IJslandse website Monitor vertelde de directeur Ægir Már Þórisson dat het bedrijf vond dat ze “diversiteit moeten vieren”. Hij wilde overigens niet ingaan op de vraag of het bezoekje Mike Pence de reden voor de vlaggenkeuze was.

Toen Pence de vlaggen gepasseerd had, was de blootstelling aan regenbogen overigens nog niet voorbij. De IJslandse president had een armbandje om in de regenboogvlaggen. Dat armbandje droeg hij al eens eerder, tijdens een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin.

Mike Pence staat bekend geen hoge dunk te hebben van de LHBT+-gemeenschap. Hij steunde in het verleden onder meer anti-LHBT+-wetgeving. Ook negeerde hij vorig jaar LHBT+-slachtoffers in zijn toespraak op Wereldaidsdag.

PenceIceland

 

FOTO: Geirix/Reuters

 

 

 

 

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen